• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:






Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına TÜM-İGD Üç Aylık Olağan Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni
Tarih: 27.02.2008 | Kategori: İşçi - Sendika

Tuzla Tersaneleri greve gidiyor!

Tuzla Tersaneleri greve gidiyor! Tuzla Tersaneleri dünyanın en büyük işçi katliamlarının yaşandığı bölgelerden biri. Buradaki ölümler sermaye ve onun borazanları tarafından sanki önlenemezmiş gibi sunuluyor. Sanki ölümler çok doğal ve kaderin bir tecellisiymiş gibi.

Oysa gerekli önlemler alınsa bu ölümlerin hiç birinin kader olmadığı görülecek. Çalışma ve çalışan işçilerin yaşam koşullarının Ortaçağ'ı aratmadığı tersanelerde elbetteki ölüm kol gezecek.
DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Tuzla Tersaneler bölgesinde 27 Şubat 2008 günü (Bu gün) grevlere başlıyor. Liman, Tersane, Gemi Yapım-Onarım işçileri 27-28 Şubat tarihlerinde üretimden gelen güçlerini kullanacaklar. 24 Şubat'ta işçilerle yapılan toplantıda greve evet denildi. Sendikal haklar ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi, iş kazalarının önüne geçilmesi ve ölümlerin durdurulması için greve giden işçiler 24 saat oturma eylemi yapacaklar.

Şimdi eylem zamanı
Limter-İş Sendikası 27 Şubat sabahı saat 8:00'de kendilerine destek verecek emekçileri karşılayacak. Limter-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, “Tüm sınıf dostlarının greve destek vermesi” istendi. Almanya Sendikalar Birliği DGB'nin de katılacağı iki gün sürecek greve Polonya tersane işçilerinden ve İskandinav metal işçilerinden de destek geldi.
Emeği ile geçinen işçilerin bu haklı mücadelelerini destekliyoruz. Her şeyin toz duman olduğu bugünlerde asıl mücadelenin emek ve sermaye arasında olduğu şiarıyla emekçiler haklarını savunmak için daha da kararlı olmalı.

Diğer Haberler

Kemal Türkler Ölümsüzdür!İlerici Gençlik Kemal Türkler'i anıyor!“ÖSS’de hesaplama skandalı!” Belediyelerde artık grev zamanıBelediye-İş Sendikası işçilerinin kararlı tavrı devam ediyor! Beyoğlu Belediyesi çalışanları da grev kararını astılarGenç-Sen kapatma davasına karşı basın açıklaması yaptıİzmir Karşıyaka’dan Tuzla’ya destek15-16 Haziran 1970 büyük işçi direnişi, işçilere ve emekçilere yol göstermeye devam ediyorTuzla ölümlere “dur” demek için grevdeydi
İlerici Gençlik Dergisi copyleft 2006 | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11