Tarih: 07.07.2007 | Kategori:
Toplumsal Haberler
TÜM-ÝGD, Ürün Sosyalist Dergi, ESP, SDP, EHP, EMEP, Gökkuþaðý, Demokratik Özgür Kadýn Hareketi ve EKD'den gelen kadýnlar olarak Sebahat Tuncel’e Mecliste Türk, Kürt emekçi halklarýnýn, iþçi sýnýfýnýn sesi olacaðýna inandýðýmýzý belirten destek kartlarýmýzý, halen bulunduðu Gebze cezaevine gönderdik.
Ardýndan basýn açýklamasýna baþladýk. ’’Erkek egemen sistemin kadýnlarýn sýrtýna yüklediði ev iþlerini, çocuk bakýmýný, yaþlý hizmetini aðýrlaþtýran bütçelere karþý, kadýnlarý ucuz emek gücü haline getirerek daha çok sömüren sosyal politikalara karþý, kadýnlara yönelik ayrýmcýlýðý destekleyen eðitim sistemine karþý, kadýnlarý siyasette özne deðil vitrin olarak gören cinsiyetçi politik arenaya karþý’’ biz kadýnlarýn sesini duyurmasý için Sebahat Tuncel’in Meclise girmesini desteklediðimizi haykýrdýk. Sosyalist, emekçi, öðrenci kadýnlar ve ev kadýnlarý olarak Sebahat Tuncel’e destek verdiðimizi ve onunla dayanýþma içerisinde olduðumuzu belirttik.
Basýn açýklamasý devam ederken bir grup faþist provokatörün saldýrý giriþimine maruz kaldýk. Bozkurt iþaretleri yaparak kitleye saldýrmak isteyen faþist grubun önüne Polisin tampon oluþturmasýyla olasý bir saldýrýnýn önüne geçildi. ’’Yaþasýn Halklarýn Kardeþliði’’,’’Jin Jiyan Azadi’’ ve ‘’Faþizme Karþý Omuz Omuza’’ sloganlarýyla karþýlýk verdiðimiz grubun susturulmasýnýn ardýndan basýn açýklamamýza devam ettik. Açýklamada töre cinayetlerini lanetledik ve iki gün önce kocasýndan boþanmak istediði için babasý tarafýndan öldürülen bir buçuk aylýk hamile olan on dokuz yaþýndaki Yasemin Kýnýk için de derin üzüntü içinde olduðumuzu haykýrdýk.
Basýn açýklamasýndan sonra zýlgýtlarla sloganlarla Bakýrköy Meydaný’nda bildiri daðýtýmýna baþladýk. Halkýn yoðun ilgisiyle karþýlaþtýk. Daha sonra toplu halde seçim bürosuna geçerek halay çekip türküler söyleyerek eylemimizi noktaladýk.





