• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:




Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni

Destek Ol

Tarih: 10.03.2010 | Kategori: Gençlik

Marmara Üniversitesin'de faşist saldırılara karşı eylem

Marmara Üniversitesin'de faşist saldırılara karşı eylem 03 Mart 2010 günü kendilerini "Nişantaşı Ülkücüleri" olarak adlandıran eli kanlı faşistler; fakültenin ön çıkış kapısına çok yakın bir yerde pusu kurup okuldan çıkan biri kadın iki öğrenciyi yaralamalarının ardından bugün (10.03.2010) saat: 13.00'da Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampusu önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Yapılan eylemde devrimci, ilerici, demokrat, yurtsever öğrenciler bu saldırılara boyun eğmeyeceklerini bir kez daha haykırdılar.

Eylem Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampusu öğrencilerinin okulun içinden alkış ve zılgıtlarla kampusun önüne gelmesiyle başladı. Dışarıda bekleyen antifaşist öğrencilerin de katıldığı eylemde sık sık “Marmara faşizme mezar olacak!", “Kahrolsun faşizm, yaşasın onurlu mücadelemiz!", "Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!" sloganları atıldı.

"Marmara faşizme mezar olacak" pankartının taşındığı basın açıklamasında, Marmara'da her geçen gün artan faşist saldırılara karşı birlik olunması gerekliliği vurgulanırken, gerek dekanlığa gerekse üniversitenin diğer idari birimlerine bu durum bildirilmiş olmasına rağmen okul yönetiminin konuyla ilgili tavrının saldırganlardan yana olduğuna ve hatta bu saldırganların korunduğuna değinildi.

Basın açıklamasında,"Bizler üniversitelerde; parasız eğitim istediğimiz için, üniversite sermaye işbirliğine karşı olduğumuz için, faşist çetelere karşı olduğumuz için, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların kardeşliğini savunduğumuz için, işçi ve emekçilerin haklı mücadelesini desteklediğimiz için üniversite yönetimleri tarafından soruşturuluyor ve faşistler tarafından saldırılara maruz kalıyoruz." denildi.

Basın açıklamasının ardından okula giren öğrenciler marşlar ve halaylar eşliğinde faşizme boyun eğilmeyeceği bir kez daha gösterdiler. Okunan marşların ardından öğrenciler sloganlar atarak okuldan toplu çıkış yaptılar.

Diğer Haberler

Tüm İlerici Gençler 3. İlerici Gençlik Yaz Kampı’nda buluştu!İlerici Gençlik Temmuz - Ağustos 2010 sayısı çıktı!Elemeci sınavlar can almaya devam ediyor3. İlerici Gençlik Yaz Kampı'nda buluşalım!Genç-Sen'den KPSS eylemi!Kartal'da İlerici Gençler'den 15-16 Haziran afişlemesiMersin'de Haziran'da ölmek zor etkinliği!Kadıköy'den yükselen ses “Tüm elemeci sınavlar kaldırılsın”Elemeci sınavlara karşı Kadıköy'de buluşalımMarmara Üniversitesi öğrencileri “Polis, ÖGB işbirliğine son” dedi
İlerici Gençlik Dergisi | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11