• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:






Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına TÜM-İGD Üç Aylık Olağan Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni
Tarih: 29.04.2008 | Kategori: Gençlik

İÜ’den 1 Mayıs etkinliği

İÜ’den 1 Mayıs etkinliği Egemenlerin işçi ve emekçilere 1 Mayıs’ta Taksim’i yasak ettikleri, ayaklar baş olursa kıyamet kopar diyerek işçi ve emekçileri ayak takımı diyerek aşağıladıkları buna karşılıkta işçilerin emekçilerin ayaklar 1 Mayısta Taksim’de baş olacak cevabının verildiği günlerdeyiz.

Bizler de İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakülteleri öğrencileri olarak 1 Mayıs’ta ayaklar baş, gençler umut olacak demek için bugün Edebiyat bahçesinde bir etkinlik gerçekleştirdik.

Saat 13.30’da bahçede toplanan ilerici, devrimci öğrenciler olarak ilk önce kısa bir konuşma yaparak her türlü etkinliğe açılan Taksim meydanının emekçilere neden kapatılmaya çalışıldığına dikkat çektik. Ayrıca 1 Mayıs’ta Taksim meydanında olacak işçi ve emekçileri öğrenci gençlik olarak desteklediğimizi söyleyerek, öğrenciler olarak 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağımızı belirttik.

Konuşmanın ardından 1 Mayıs Marşı’yla müzik dinletisine başladık. Birkaç marştan sonra alkışlar eşliğinde halaylar çektik ve hep bir ağızdan Çav Bella’yı söyledik. Son olarak da Gündoğdu Marşı’nı söylerek ve “1 Mayıs’ta Taksim alanındayız!” sloganını atarak etkinliğimizi bitirdik.

1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız!

Diğer Haberler

İTÜ şenliği özgürlüktürAnıyoruz!
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ölümsüzdür!
Ankaralı liselilerden 1 Mayıs etkinliğiAnkara’da 1 Mayıs çalışmaları devam ediyorİÜ’den 1 Mayıs etkinliğiİlerici Gençlik çıktı!Mimar Sinan faşizme karşı ses veriyorİstanbul’dan Akdeniz Üniversitesi’ne: Faşizme geçit yok!Ankara’da gençlik haykırdı: Faşist saldırılara son!Tutuklu öğrenciler serbest bırakıldı!
İlerici Gençlik Dergisi copyleft 2006 | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11