• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:






Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına TÜM-İGD Üç Aylık Olağan Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni
Tarih: 31.03.2008 | Kategori: Gençlik

İstanbul Üniversitesi'nde Genç-Sen'e ÖGB baskısı sökmüyor!

İstanbul Üniversitesi'nde Genç-Sen'e ÖGB baskısı sökmüyor! Geçtiğimiz 2 hafta boyunca fakülteler arası geçiş yasağıyla ilgili dilekçe toplayan ve bildiri dağıtan İ.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Genç-Sen'li öğrenciler çalışmalarına bu haftada etkin bir şekilde başladı. Sabah saatlerinden itibaren kantinleri ve amfileri dolaşan Genç-Sen’liler yüzlerce dilekçe topladılar.

Saat 12.00 sularında Hergele Meydanı'ndaki Edebiyat Yemekhanesi önüne daha fazla dilekçe toplayabilmek için masa açtılar. Ancak masanın açılmasından kısa bir süre sonra ÖGB (Özel Güvenlik Birimi) masayı 5 dakika içinde kaldırmalarını yoksa zorla kendilerinin kaldıracaklarını söylediler. Ancak masa açmanın ve böylesi saçma bir yasağın kalkması için dilekçe toplamanın yasal hakları olduğunu açıklayan Genç-Sen'liler masayı kaldırmayacaklarını belirttiler.

Yaklaşık bir saat boyunca masaya hiçbir müdahalede bulunulmadı ve öğrencilerin de yoğun ilgisiyle bir hayli dilekçe toplandı. Bir saatin sonunda ÖGB görevlileri ve dekanlık yapılan yoğun dilekçe toplanmasından rahatsız olmuş olacak ki daha kalabalık bir şekilde tekrar masanın çevresinde dolanmaya başladılar ve Genç-Sen'lilerden masayı kaldırmalarını istediler. Genç-Sen'lilerin masayı kaldırmayı reddetmeleri üzerine zorla masayı almaya çalıştılar. Bu sırada ÖGB ve Genç-Sen'li öğrencilerin arasında bir arbede yaşandı. Yere düşen bir Genç-Sen'li aktiviste tekmeler savuran ÖGB görevlisine aynı şekilde karşılık verildi. Bu sırada sivil polislerin araya girerek saldıran ÖGB görevlisini kurtardı. Öğrencilerin duruşu karşısında kolluk kuvvetlerinin geri adım atmasıyla gerginlik yatıştı.

Yapılan saldırı sonrası çok sayıda öğrenci Hergele Meydanı'nda toplandı ve Genç-Sen'li öğrenciler yapılan bu saldırıyı da teşhir ederek dilekçe toplamaya devam ettiler.

Yarın saat 13.30'da İ.Ü. Edebiyat Fakültesi önünde gerçekleştirecekleri “Şaka değil gerçek. Üniversitemize giremiyoruz.” başlıklı basın açıklamasıyla ilgili dilekçeleri dekanlığa teslim edecek olan Genç-Sen'li öğrenciler bu yasağa karşı olan tüm öğrencileri basın açıklamasına davet ediyor.

Diğer Haberler

ÜSF öncesi kolektif pankart boyama ve resim sergisiGenç-Sen “Üniversiteler Sosyal Forumu” düzenliyor!ÜSF çalışmaları İÜ’de hız kazandıİTÜ şenliği özgürlüktürAnıyoruz!
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ölümsüzdür!
Ankaralı liselilerden 1 Mayıs etkinliğiAnkara’da 1 Mayıs çalışmaları devam ediyorİÜ’den 1 Mayıs etkinliğiİlerici Gençlik çıktı!Mimar Sinan faşizme karşı ses veriyor
İlerici Gençlik Dergisi copyleft 2006 | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11