• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikEmekçi ÜniversitesiDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:




Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni
Tarih: 14.01.2012 | Kategori: Toplumsal Haberler

Hrant için, adalet için bir ses de İzmir’den!

Hrant için, adalet için bir ses de İzmir’den! Halkların Demokratik Kongresi’nin birçok ilde eş zamanlı düzenlediği “Hrant için, adalet için sen de bir ses çıkar!” eyleminin İzmir ayağı bugün (14.01.2012) Konak Pier önünde 12.30’da kitlenin toplanmasıyla başladı.

TÜM-İGD ve İHD’nin de destekçi olarak katıldığı eylemde Konak Pier’in önünden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin binası önüne yüründü. Yürüyüş boyunca sık sık “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz!”, “Türk, Kürt, Ermeni. Yaşasın halkların kardeşliği!” ve “Katiller belli hesap sorulsun!” sloganları atıldı.

Baskılar bizi yıldıramaz!
Belediye’nin önüne gelindiğinde burada kurumlar adına basın açıklaması metni okundu. Okunan basın açıklamasında 5 yıl önce yazarı olduğu AGOS gazetesi önünde Ermeni olduğu için ve halkların kardeşliği şiarını savunduğu için egemenler eliyle katledilen Hrank Dink’in gerçek katilleri yargılanana kadar alanlarda olunacağı vurgulandı. Açıklamada ayrıca son dönemde muhalif her sese dönük yapılan gözaltı ve tutuklama furyasına da değinildi ve bu baskılara boyun eğilmeyeceği belirtildi. Eylem alkışlarla, zılgıtlarla ve ıslıklarla sona erdi.
Yazdır
Paylaş

Diğer Haberler

Anarşistler gözaltıları protesto ettiİlerici Gençler Nurhak'ta 1 Mayıs coşkusunu yükselttiYürüyoruz karanlığın üstüne: 1 Mayıs'ta yüzbinlerle el ele!BDP'den Sincan Cezaevi önünde 23 Nisan açıklaması Çocuklar ekmeksiz, çocuklar hapis..İstanbul'da Newroz operasyonu: 1’i gazeteci 14 kişi gözaltında12 Eylül Davası'nda alandan yükselen ses: Darbecilerden hesabı emekçiler soracak!İlerici Gençlik, TKP'ye yönelik saldırıları kınıyorYGS müfredata uymadı!Suriye düşmanları protesto edildi
İlerici Gençlik Dergisi | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11