• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikEmekçi ÜniversitesiDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:




Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni
Tarih: 12.12.2011 | Kategori: Kadın

Esin Güneş için basın toplantısı yapıldı

Esin Güneş için basın toplantısı yapıldı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bugün (12 Aralık) 2010 yılı Ağustos ayında Siirt'te şüpheli şekilde uçurumdan düşerek ölen Esin Güneş'in davasını ailesi ile yürüteceğini, düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Saat 12.00'da İstanbul İHD bürosunda gerçekleşen basın toplantısında Esin Güneş'in ailesi ve platform tarafından davasına müdahil olunan Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar da katıldı.

Kadın cinayetlerini durdurmak için verilen müacedeleyi öldürülen kadınların aileleri ile birlikte vermenin öneminin büyük olduğu söylenen açıklamada "Bugün burada kadın cinayetleri konusunda verdiğimiz bütünlüksel mücedelenin yeni bir aşamasını kamuoyuna duyurmak için bulunuyoruz. Boşanmak istediği kocası tarafından kaltedilen Esin Güneş'in mücadelesini bu tarihten itibaren ailesi ile vereceğiz. Kadın arkadaşlarımızın ailelerinin yargıya değil de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na başvurmaları kadın cinayetleri konusunda hangi kesimin gerçekten samimi olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş ve platform olarak sorumluluğumuzu arttırmıştır. Bu sorumlulukla ve her bir kadın cinayeti karşısında duyduğunmuz öfkeyle Esin Güneş'in davasını ailesi ile birlikte omuzlayacağımızı her davada ailesinin yanında olacağımızı ve Güneş'in katilinin hak ettiği cezayı alana kadar mücelemizi tüm kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz." denildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun ardından sözü Esin Güneş'in annesi Fahriye Işık aldı. Işık konuşmasında kızının öldürülmesinin ardından yargı sürecinde yaşanan hukuksuzluğa değindi ve kendileri için kızlarının davasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile yürütmenin önemli olduğunu vurguladı. Fahriye Işık'ın ardından söz alan Duran Yaşar hem Gülay Yaşar davasını hem de Esin Güneş'in davasını hep birlikte mücedele ederek kazanacaklarını söyledi. Açıklamaların ardından basın toplantısı sona erdi.

Esin Güneş 2010 yılı Ağustos ayında uçurumdan süpheli şekilde düşüp hayatını kaybetti. Tüm deliller boşanmak istediği kocasını gösterirken katil ya da katiller hakkında açılan kamu davası takipsizlikle sonuçlandı. Esin Güneş'in avukatlarının uğraşları sayesinde dava olaydan 1,5 yıl sonra yeniden başladı. Davanın ikinci kez başlamasının ardından Esin Güneş'in ailesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na başvurup kızlarının davasını platform ile yürütmek istediklerini belirtti.
Yazdır
Paylaş

Diğer Haberler

Fethiye'de tecavüze beraat!İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Yeniden!İKD kuruldu!Kadınlar Cansel Malatyalı'nın yanında Sakarya'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı!İstanbul 8 Mart Mitingi'nde coşku ve umut vardı KESK'li Kadınlar 8 Mart'ta talepleri için alanlardaydı!İlerici Kadınlar'dan davullu trompetli 8 Mart çağrısıMersin’de 8 Mart kutlamasında polis şiddeti İlerici Kadınlar Kartal'da 8 Mart afişlemesi yaptı
İlerici Gençlik Dergisi | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11