Tarih: 07.06.2008 | Kategori:
Gençlik
Bugün (07.06.2008) İstanbul’da, lise, dershane ve üniversite öğrencilerinin, işçilerin, öğrenci velilerinin ve eğitim emekçilerinin katılımıyla düzenlenen “ÖSS Duvarını Yıkalım" mitingi, Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nden Kadıköy İskele Meydanı’na yapılan yürüyüş ile gerçekleştirildi.Mitingi düzenleyen 78’liler Adalet ve Dayanışma Derneği, Anadoluda Yaşam Kooperatifi, Devrimci Öğrenciler, Dev-Lis, EHP Gençliği, Dev-Lis, Emek Gençliği, İLGP, LÖB, Mayısta Yaşam Kooperatifi, Öğrenci Birliği, Yeni Dünya Gençliği ve TÜM-İGD kortejler halinde ÖSS DUVARINI YIKALIM ana pankartı arkasında yürüdüler. Kadıköy Meydanı’nda gençlik örgütleri, veliler, eğitim emekçileri ve işçiler adına birer konuşma yapıldı. Konuşmalar ardından kısa bir konserle miting sona erdi. Mitinge programları nedeniyle katılamayan İstanbul Milletvekilleri Ufuk Uras ve Sebahat Tuncel mesaj yolladılar.
Mitinge “Tüm eleme sınavları kaldırılsın, Yaşasın Emekçi Üniversitesi!” pankartıyla katılan TÜM-İGD, “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim!”, “Gençlik devrim istiyor”, “Yaşasın emekçi üniversitesi” sloganlarıyla alanda devrimci coşkusunu ve eğitim sistemine yönelik tepkisini yansıttı.
Halk için bilim halk için eğitim!
Eğitimde sınıfsal, ulusal, cinsel ayrımcılığa son!
Diğer Haberler
İlerici Gençlik Yaz Kampı sona erdiGenç-Sen haykırdı: “Birlik, Dayanışma, Herkese Sendika!”Ankara Genç-Sen’den kapatma davasına ilişkin basın toplantısıİÜ Tuzla tersanesine seslendi: Tersane işçisi yalnız değildir!Bodrum TÜM-İGD’den ÖSS karşıtı eylemArkadaşımızın acısını paylaşıyoruz“Ne ÖSS, ne KPSS; gelecek ellerimizde!”Bütün eleme sınavları kaldırılsınYaşasın emekçi üniversitesi!ÖSS duvarını yıkalım!Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde ÖSS’ye ilişkin basın toplantısı yapıldı





