• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:






Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına TÜM-İGD Üç Aylık Olağan Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni
Tarih: 21.01.2008 | Kategori: Toplumsal Haberler

Binlerce insan Hrant Dink için Kızılay’daydı

Binlerce insan Hrant Dink için Kızılay’daydı Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Hrant Dink’in ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Bir yıl sonra, halkların kardeşliğini savunan, farklı dil ve dinlerden yaklaşık 2500 kişi Ankara’da kardeşlik için toplandı.

Pek çok demokratik kitle örgütü ve siyasi partinin birlikte örgütlediği eylem, saat 15.00’da Birgün Gazetesi önünde başladı. Gazete önünde toplanılmasının ardından “Faşizme İnat, Kardeşimsin Hrant!”, “Bıji Bratiya Gelan!”, “Ceyne Asterun Yeğpay Rutyun!”, “Kürt, Türk, Ermeni, Yaşasın Halkların Kardeşliği!” sloganları eşliğinde Yüksel Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçildi.

Yürüyüş sırasında Meşrutiyet Caddesi’nde bir faşistin yaratmaya çalıştığı provokasyon boşa çıkarıldı ve faşist, kitle tarafından cezalandırıldı. “Faşizme Karşı Omuz Omuza!” sloganlarıyla Yüksel Caddesi’ne coşkulu bir giriş yapıldı ve İnsan Hakları Anıtı etrafında Hrant Dink ve öldürülen diğer bütün aydınlar ve faili meçhuller için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunun ardından şair Mehmet Özer, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Akabay, şair Ahmet Telli, Can Dündar, Ankara 78’liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu ve aydın Temel Demirer konuşma yaptılar, Hrant Dink için şiirler okudular. Grup Kibele’nin çeşitli Anadolu dillerinde söylediği türkülerle halkların kardeşliği bir kez daha vurgulandı. Son olarak Hrant Dink ile ilgili bir sinevizyon gösteriminin ardından eylem sona erdi.

Faşizmi Döktüğü Kanda Boğacağız!
Bıji Bratiya Gelan!
Ceyne Asterun Yeğpay Rutyun!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!

Diğer Haberler

İzmir zamlara dur dedi!Karşıyaka’da zamlara ve işsizliğe karşı bildiri dağıtımı yapıldıSivas katliamı Ankara’da anıldıKadıköy’de onbinler haykırdı:
Sivas’ı unutma, unutturma!
"Sıvası dökülmüş kahpe bir duvar gibi, Sivas’ı dökülmüş bir Türkiye kaldı içimde!" *Bergama’da faşist provokasyonKozak’a kıymayın efendiler!Doğalgaz ve akaryakıttan sonra ulaşıma ve ekmeğe de zam yapıldı!Ankara Erol Zavar'a özgürlük istediKadıköy'den yükselen çığlık: Edi bese!
İlerici Gençlik Dergisi copyleft 2006 | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11