• ANASAYFA
  • LİNKLER
  • FOTOĞRAFLAR
  • ŞİİRLER
  • HABER GÖNDER
  • MÜZİK
  • FORUM
  • VİDEOLAR
  • ZİYARETÇİ DEFTERİ
  • TEKNOPOLİTİK

Kategoriler

İşçi - Sendikaİnceleme - YorumToplumsal HaberlerKöşe YazılarıKültür SanatKadınGençlikDış HaberlerBildiriler

Arama

Ara:






Temel Metinler

İşçi, köylü, öğrenci gençlik görev başına Çağrı, Tüm İlerici, Yurtsever, Gençler Görev Başına TÜM-İGD Üç Aylık Olağan Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. ilerici gençlik derneğine kavuştu TÜM-İGD Kuruldu İlerici gençler 1. olağan genel kurul’da buluştu! Alternatif süreç gazetesi'nin TÜM-İGD ile yaptığı röportajın tam metni
Tarih: 25.11.2007 | Kategori: Kadın

Ankara'da 25 Kasım etkinliği

Ankara'da 25 Kasım etkinliği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü Ankaralı TÜM-İGD’li Kadınlar olarak bir haftadır yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor.

Pazartesi gününden itibaren başlatılan afiş ve bildiri çalışması, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde ve Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde yoğun ilgi ile karşılandı. Dün de Yüksel Caddesi'nde yapılan bildiri dağıtımı sırasında insanlarla konuşma imkanı sağlanarak; kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda neler yapılması gerektiği konuşuldu ve 25 Kasım günü yapılacak olan eyleme çağrıda bulunuldu.

Panel
25.11.07 Cumartesi günü TÜM-İGD Ankara Bürosunda kadına yönelik şiddetle ilgili bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte “25 Kasım’ın Tarihçesi, Toplumlarda Kadının Rolü, Günümüzde Kadın ve Şiddet” konulu bir panel, şiir ve müzik dinletileri yer aldı.

Toplumsal şiddetin gün be gün tırmandırılmaya çalışıldığı şu günlerde, kadına yönelik şiddet toplumsal şiddetten bağımsız düşünülemez. Şiddet toplumsal bir sorundur, ancak diğer tüm sömürü türlerinde olduğu gibi, şiddet söz konusu olduğunda da en çok zarar gören kadınlardır. Savaşlarda, göçlerde; fabrikalarda, tarlalarda; hapishanelerde, F tiplerinde, tecritin olduğu her yerde yine en aşağılık uygulamalara kadınlar maruz kalmaktadır, en çok kadınlar zarar görmektedir.

Kadınların öfkesi katilleri boğacak!
Bursa’da yanan 5 işçi kadının canına 182 bin ytl paha biçen, Ceylanpınar’da gündelik 2 ytl yevmiye için çalışmaya giden köylü kadınların boğulmasına sebebiyet veren, Novamed’te ve onun gibi bir çok işyerinde işçi kadınları en aşağılık uygulamalara tabi tutan bu sistem, biliyoruz ki daha nicelerimizin canına üç kuruşluk değer biçecek, nicelerimizi ucuz iş gücü olarak en ağır koşullarda çalıştırmaya devam edecek ve daha nicelerimizi emperyalist savaşlarda savaş ganimeti olarak görüp bedenlerimizi sömürecektir.

Ancak bizler biliyoruz ki; kadına yönelik şiddetle mücadele, kapitalist sömürü düzenine karşı mücadele vermeksizin başarıya ulaşamayacaktır. Hep birlikte sesimizi yükseltmek için yarın saat 11.30’da Sakarya Caddesi’nde olacağız.

CİNSEL, ULUSAL, SINIFSAL SÖMÜRÜYE SON!

KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETE HAYIR!

JİN, JİYAN, AZADİ!

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

Diğer Haberler

İstanbul’dan, İzmit’ten Kadınlar Pippa Bacca için Gebze’ye yürüdülerFerman hükümetten, cevap kadınlardan:
Daha bitmedi. Mücadeleye devam!
Pippa için Taksim’de oturma eylemiKadınların da bu yasaya sözü var!TÜM-İGD İstanbul'dan 8 Mart etkinliğiAnkara’da 8 Mart MitingiBergama TÜM-İGD’li Kadınlar olarak da, sokaklardaydık…İzmir 8 Mart MitingiTÜM-İGD’li Kadınlar alanlarda!
Kadıköy’den haykırdık!
İstanbul Üniversitesi’nde 8 Mart bayrağı yükseliyor!
İlerici Gençlik Dergisi copyleft 2006 | bu site GNU / GPL lisanslı özgür yazılım araçları kullanarak hazırlanmıştır.
posta@ilericigenclik.org | Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. Ocaklı Han No:3/6 Beyoğlu / İstanbul | Tel: 0212 245 28 11